Om oss

Om Oss

Historia

Sedan 1979 har Gerisale verkat som distributör och återförsäljare för branschledande varumärken inom sport och livsstil. Verksamheten startades i samband med första Stockholm Marathon där företaget introducerade en revolutionerande nyhet: löparkläder i nylonmaterial. Året därpå – och 8 år framöver – valde Svenska Friidrottslandslaget våra varumärken tack vare dess överlägsna funktion. Gerisales resa som ledande varumärkesdistributör hade börjat.

Vår specialitet är träning och trender. I företaget arbetar dels aktiva idrottsmän och -kvinnor som själva testar och kvalitetssäkrar produkterna hos våra varumärken. Vid sidan av detta har vi några av branschens ledande modekännare och designers med lång erfarenhet av produkttrender inom Nordisk mode- och skofackhandel. Bland våra medarbetare har vi ett stort antal medaljer i svenska och internationella mästerskap inklusive OS-medaljer, vilket präglar vår kultur som företag – vi har en lång historia och ett starkt driv av att nå resultat och skapa framgång för våra samarbetspartners.

Vi representerar våra varumärken i de Nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår organisation har över 30 års erfarenhet och relationer med Nordiska detaljhandlare inom Sport, Sko och Mode och täcker ca 1 000 återförsäljare i dessa länder. Att profilera, marknadsföra och växa varumärken gentemot Nordisk detaljhandel och konsumenter är vår expertis och stora passion.

Vision & Organisation

Präglat av den bransch vi verkar i har Gerisale alltid genomsyrats av en vinnarkultur. Sedan grundandet 1979 har vår målsättning varit att ha de bästa produkterna på marknaden, ge den bästa servicen till våra kunder och ständigt utvecklas som medarbetare, team och företag.

Vår vision är enkel:

  • Att vara den ledande distributören för varumärken inom sport- och livsstil på den Nordiska marknaden
  • Att vara en utvecklande och entreprenörspräglad arbetsplats där medarbetare har möjlighet att växa som människor och företagare
  • Att vara en långsiktig och lönsam affärspartner till våra kunder och leverantörer
  • Att vara den mest effektiva, kompetenta och pålitliga leverantören som ger den bästa servicen i branschen

För att uppnå detta är vi etablerade med ett starkt team i alla Nordiska länder. På Lidingö utanför Stockholm sitter vårt huvudkontor med funktionerna kundtjänst, marknadsföring, ekonomi och HR. Våra lager är belägna i Vegby i Västergötland, från vilket vi sänder gods till Sverige, Danmark och Finland, och i Sarpsborg i sydnorge varifrån vi förser den norska marknaden. Då nära samarbete med våra återförsäljare är grunden i vår verksamhet så har vi lokal personal i samtliga Nordiska länder som ansvarar för försäljning och lokala engagemang.