Våra varumärken

Våra varumärken

Saucony

Innovationsledande löparutrustning

Saucony är ett amerikanskt sport- och livsstilsvarumärke som grundades 1898. Ursprunget till verksamheten var en skomanufaktur och affär i Cambridge, Massachusetts men namnet kommer från märkets första fabrik som lades intill ån Saucony Creek i Kutztown Pennsylvania. Märkets logo representerar just vattnets öändliga flöde som alltid letar sig förbi klipporna i denna å, i likhet med Sauconys produkter hjälper människor att övervinna hinder och nå sina mål.

Under det senaste seklet har varumärket producerat både skridskor, armékängor och skor åt NASA för till den första amerikanska astronauten som vandrade på månen. På 1950-talet producerades den första löparskon och på 1970-talet hade man hittat sin niche som premiumvarumärke inom denna idrott och har sedan dess varit med och drivit innovationen för löparskor på marknaden.

Produktsortimentet utgörs av en stor variation av skor och konfektion för löpning, träning och en aktiv livsstil. Alla produkter har en särskilt anpassad teknologi för ändamålet. Skorna är anpassade för att passa olika typer av skobredder, löpstilar, fotvalv, pronation och miljö.

Gerisale har arbetat med med Saucony sedan 1982 och idag är märket ett av Nordens största varumärken med fokus på löpning.

www.saucony.se

Saucony Originals

Trendsättande sedan 1898

Saucony Originals är varumärket för Sauconys klassiska retromodeller med ny design. Saucony som grundandes 1898 slog igenom ordentligt i början av 1980-talet med modellen Jazz, vilket snabbt blev en storsäljare i USA och sedermera i Norden. Tillsammans med andra klassiska modeller som Shadow, Dixon Trainer och Grid 9000 utgör dessa modeller ett sortiment av livsstilsskor och sneakers. Dessa säljs hos premiumåterförsäljare för skor, mode och livsstilsvarumärken.

Saucony Originals